Снимка БулфотоЗдравният министър обяви каква тенденция се наблюдава при болните от

...
Снимка БулфотоЗдравният министър обяви каква тенденция се наблюдава при болните от
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Наблюдава се подмладяване на пациентите с коронавирус

Снимка Булфото

Здравният министър разгласи каква наклонност се следи при болните от ковид в България.  Наблюдава се " подмладяване " на пациентите с COVID-19, което е наклонност на национално равнище, съобщи през публицисти в Смолян здравният министър Костадин Ангелов.

Той означи, че към сегашния миг няма терзания за дефицит на кревати, а там, където има нараснал напън, коронавирус леглата се усилват. В болничното заведение в Благоевград ще се направи инспекция, с цел да бъдат изяснени всички обстоятелства към гибелта на родилката, посочи министър Ангелов. Вицепремиерът Марияна Николова и министър Костадин Ангелов посетиха през днешния ден МБАЛ-Смолян.

Ситуацията в Смолян е следена, съгласно здравния министър. В регионалната болница има 154 кревати за коронавирус пациенти от общо 306 места. МБАЛ- Смолян в този момент разполага с 90 свободни коронавирус кревати, с които съгласно министър Ангелов могат да бъдат поети потребностите, в случай че се увеличи натискът към лечебното заведение.

От Областния действен щаб показаха като по-сериозна епидемиологичната обстановка в Златоград, където се следи нараснала заразяемост и заболяемост от ковид. Ако в идващите 7-10 дни няма усъвършенстване на обстановката в Смолян и региона, от щаба имат подготвеност да вкарат и по- прецизни местни противоепидемични ограничения, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР